Varstvo vinske trte po cvetenju
Logotip
16.06.2020
Nazaj

Varstvo vinske trte po cvetenju

Visoke temperature in dovolj padavin omogočajo okužbe s peronosporo vinske trte. Največ škode povzročijo primarne okužbe, ki se pojavljajo med cvetenjem in takoj po njem, ko je vinska trta najbolj občutljiva. V tem delu vegetacije, ko prihaja do formiranja in kasneje debeljenja jagod je potrebno uporabiti pripravke, ki imajo poleg preventivnega tudi kurativno delovanje.

Priporočamo pripravek Mikal Premium F, v odmerku 3kg/ha, ki ga uporabite 3 krat zaporedoma, pred in po cvetenju. V času razvoja in debeljenja jagod pa uporabite pripravek Ampexio (mandipropamid + zoksamid), v odmerku 0,5 kg/ha ali pripravek Pergado MZ (mandipropamid + mankozeb), v odmerku 2,5 kg/ha. V tej razvojni fazi trte, ko je trta najobčutljivejša, je potrebno tudi varstvo proti oidiju. Priporočamo uporabo pripravka Falcon EC 460, v odmerku 0,4 L/ha in pripravka Nativo 75 WG, v odmerku 0,16 kg/ha.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.