Konec z insekti v žitnem zrnju!
Logotip
24.09.2020
Nazaj

Konec z insekti v žitnem zrnju!

Elementi preprečevanja pojava in množenja škodljivcev v žitih med skladiščenjem, ki so ključ do uspešnega dolgoročnega skladiščenja, so higiena, ustrezno varstvo in nadzor, kar pa so težavna in odgovorna opravila.

Najpomembnejši prvi ukrep preprečevanja razvoja skladiščnih škodljivcev je higiena, zato je že pred skladiščenjem žit priporočljivo temeljito čiščenje in dezinfekcija silosov in drugih skladiščnih prostorov.

Na kakovost skladiščenih žit in izgubo spravljenega pridelka, poleg previsoke vlage, najbolj vplivajo škodljivci. Na žalost jih pogosto odkrijemo šele, ko žito vzamemo iz silosa. Takrat je škoda že storjena in možnosti nadzora je malo.

Za uspešno varstvo pred najpogostejšimi škodljivci vam priporočamo uporabo pripravka K-Obiol® EC 250.

K-Obiol® EC 250 je dotikalni insekticid, ki ga uporabljamo za tretiranje žit.

Učinkuje na riževega žužka (Sitophilus sp.), zobatega žitnika (Oryzaephilus surinamensis), mokarja (Tribolium sp.), žitnega kutarja (Rhizopertha dominica), koruznega molja (Sitotroga cerealella), močne vešče (Ephestia kuehniella), krhljevega molja (Plodia interpunctella), mavretanskega mokarja (Tenebrioides mauritanicus), velikega mokarja (Tenebrio molitor), žitnika (Trogoderma sp.), tobakarja (Lasioderma serricorne) in ostale.

 

Odmerek: 10–20 mL pripravka K-Obiol® EC 250 na 1 L vode za 1 t zrnja. Najnižji odmerek deluje približno 6 mesecev, najvišji pa od 9 do 12 mesecev.

Karenca za žita je zagotovljena s časom uporabe.

Pakiranje: 250 mL

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.