Zato® Plus
Logotip
Nazaj

Zato® Plus

Zato® Plus se uporablja kot fungicid z lokalno sistemičnim in kontaktnim delovanjem.
Vsebuje: trifloksistrobin 40 g/kg, kaptan 600 g/kg
Formulacija: močljiva zrnca – WG
Pakiranje: 100 g

Trifloksistrobin je aktivna učinkovina z mezostemičnim, kaptan pa aktivna učinkovina z dotikalnim delovanjem.

Zato® Plus pomeni nov pristop v varstvu jablan. Pripravku Zato® Plus je dodana učinkovino s kontaktnim delovanjem, ki izboljša varstvo plodov. Združuje vse prednosti pripravka Zato® Plus in kontaktnih pripravkov. Zaradi enostavne uporabe je primeren tudi za najzahtevnejše sadjarje.

 

Zato® Plus

Zato® Plus se uporablja kot fungicid z lokalno sistemičnim in kontaktnim delovanjem na jablanah:

  • za zatiranje jablanovega škrlupa (Venturia inaequalis) in jablanove pepelovke (Podosphaera leucotricha) v odmerku 0,625 kg/ha na 1 m višine krošnje, pri čemer najvišji odmerek pripravka ne sme preseči 1,9 kg/ha. Tretira se preventivno, v času največje nevarnosti pojava bolezni.
  • za zatiranje povzročiteljev skladiščnih bolezni na jabolkih: jablanovega škrlupa (Venturia inaequalis) v skladiščih, sive gnilobe jabolk (Botrytis sp.), grenke gnilobe jabolk (Pezicula alba), navadne sadne gnilobe (Monilinia sp.) in zelene gnilobe jabolk (Penicillium spp.). Povzročitelje skladiščnih bolezni se zatira v zadnjih tretiranjih pred obiranjem (najpozneje 35 dni pred obiranjem), v odmerku 0,625 kg/ha na 1 m višine krošnje, pri čemer najvišji odmerek pripravka ne sme preseči 1,9 kg/ha.

S pripravkom lahko na istem zemljišču tretiramo največ 3-krat v eni rastni sezoni.

Pri tretiranju moramo preprečiti onesnaženje vodotokov, jezer, vodnjakov in izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S pripravkom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meja brega vode 1. reda in 2. reda.

Zato® Plus ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili.

Ni posebnih opozoril. Pred mešanjem z drugimi FFS se posvetujte z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Odmerjeno količino pripravka stresemo v rezervoar škropilnice, ki je do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.
Če pripravljamo mešanico večih pripravkov, najprej dodamo Zato® Plus, nato prašne pripravke in na koncu tekoče pripravke. Rastline tretiramo enakomerno po vsej površini.

Karenca za jabolka je 35 dni.

Zato® Plus je idealen pripravek za širši krog sadjarjev. Je zanesljiv in preprost za uporabo. Zaradi povečanega potenciala okužb s škrlupom v večjih nasadih, kjer listje ostaja v sadovnjaku, svetujemo Zato® Plus dodati 1 kg/ha kontaktnega fungicida na osnovi aktivne učinkovine kaptan.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.