Sencor® SC 600
Logotip
Nazaj

Sencor® SC 600

Sencor® SC 600 je selektiven herbicid, ki deluje preko korenin in listov, kjer potuje do kloroplastov in preprečuje fotosintezo, zaradi česar pride pri plevelih do popolne blokade fotosinteze.

Vsebuje: metribuzin 600 g/L
Formulacija: koncentrirana suspenzija – SC
Pakiranje: 40 mL, 100 mL, 1 L

 

Sencor® SC 600

Sredstvo Sencor® SC 600 je selektivni herbicid za zatiranje enoletnega širokolistnega in nekaterih vrst ozkolistnega plevela v krompirju. Uporablja se:

  1. po sajenju pred vznikom krompirja v odmerku 0,75 L/ha (7,5 ml na 100 m2), pred vznikom je na istem zemljišču dovoljeno eno tretiranje v rastni dobi, ali
  2. po vzniku krompirja, v času ko je plevel v fazi kličnih listov do 2 razvitih pravih listov v odmerku 0,15 L/ha. V primeru naknadnega vznika plevela se tretiranje ponovi z enakim odmerkom. Interval med tretiranji naj znaša od 10 do 14 dni, pri čemer se drugo tretiranje opravi najpozneje do stadija, ko ima rastlina na glavnem steblu razvitih devet listov (do BBCH 19).

 

Še posebej učinkovito zatira naslednje plevelne vrste:

metlike (Chenopodium sp.), njivski slak (Convolvulus arvensis), rogovilčke (Galinsoga sp.), dresni (Polygonum sp.) in navadni grint (Senecio vulgaris).

Pripravek se lahko uporablja samo ob uporabi traktorske škropilnice ali pršilnika.

V primeru propada posevka krompirja lahko na isto površino po predhodnem preoravanju ponovno sejemo koruzo. Korenje lahko na isto površino sejemo po predhodnjem preoravanju 3 mesece po tretiranju. Na zemljiščih tretiranih s pripravkom Sencor® SC 600 4 mesece ne smemo gojiti kapusnic, pese, solate, kumar, lubenic in drugih rastlin. Pripravek lahko na istem zemljišču uporabimo samo enkrat v rastni dobi po sajenju, pred vznikom krompirja. Če pripravka nismo uporabljali pred vznikom, lahko po vzniku krompirja z njim tretiramo največ 2-krat v eni rastni sezoni.

V primeru propada posevka krompirja se lahko na isto površino po predhodnem preoravanju ponovno seje koruzo. Korenje se lahko na isto površino seje po predhodnem preoravanju tri mesece po tretiranju. Na zemljiščih tretiranih s pripravkom Sencor® SC 600 se 4 mesece ne sme gojiti kapusnic, pese, solate, kumar, lubenic in drugih gojenih rastlin.

Pripravek uporabljen v predpisanih odmerkih in na ustrezen način, za naštete rastline ni fitotoksičen. Sencor® SC 600  ne smemo uporabljati pri sortah Jaerla, SV 77/40 in 76/48, Dobrin, Eva, Jetta, Voran, Wineta. Pri uporabi pripravka na novejših sortah se posvetujte glede morebitne fitotoksičnosti z zastopnikom ali proizvajalcem.

Sencor® SC 600 lahko mešamo z nekaterimi drugimi herbicidi zaradi razširitve spektra delovanja. O mešanju z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Odmerjeno količino pripravka popolnoma raztopimo v vedru s čisto vodo in vlijemo preko sita v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen z vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo, do porabe škropilne brozge.

42 dni za krompir.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.