Sekator® OD
Logotip
Nazaj

Sekator® OD

Sekator® OD je sistemični herbicid za zatiranje enoletnega in nekaterih vrst večletnega širokolistnega plevela.

Vsebuje: amidosulfuron 100 g/L, jodosulfuron metil natrij 25 g/L
Formulacija: oljna disperzija – OD
Pakiranje: 50 mL, 150 mL

Amidosulfuron je selektiven sistemični herbicid, ki zavira acetalacetno sintezo in na ta način zavre rast plevela. Jodosulfuron metil natrij je sistemični herbicid iz skupine metil estrov benzojske kisline.

Sekator® OD

Sekator® OD je sistemični herbicid za zatiranje enoletnega in nekaterih vrst večletnega širokolistnega plevela v ozimni in jari pšenici, ozimnem in jarem ječmenu, rži in tritikali v odmerku 0,15 L/ha (15 g na 1000 m2).

Tretira se od stadija razraščanja, ko je razvitih pet stranskih poganjkov, do stadija kolenčenja, ko je drugo kolence vsaj dva cm nad prvim kolencem (BBCH 25–32). Boljši učinek se doseže, če se tretira širokolistni plevel v zgodnjem razvojnem stadiju. Priporočena količina vode je 200–300 L/ha (20–30 L/1000 m2).

 

Sekator® OD še posebej dobro zatira naslednje plevele: navadni plešec (Capsella bursa-pastoris), glavinec (Centaurea spp.), metlika (Chenopodium spp.), zebrat (Galeopsis spp.), plezajoča lakota (Galium aparine), kamilica (Matricaria spp.), poljski mak (Papaver rhoeas), navadna zvezdica (Stellaria media) in njivski mošnjak (Thlaspi arvense). Zaviralno deluje zoper: njivski osat (Cirsium arvense), mrtvo koprivo (Lamium spp.), dresni (Polygonum spp.), vijolico (Viola spp.) in jetičnik (Veronica spp.).

Sekator® OD se lahko na isti površini uporabi največ 1-krat v eni rastni dobi. V letu žetve ozimnih ali jarih žit, tretiranih s pripravkom Sekator® OD, se lahko na isto površino seje le ozimna žita in oljno ogrščico po predhodnem oranju. Po tretiranju s pripravkom Sekator® OD do setve oljne ogrščice, morajo miniti najmanj trije meseci. Glede izbora gojenih rastlin, ki bodo sejane na tretirano površino naslednjo pomlad po uporabi pripravka Sekator® OD, ni nobenih omejitev.

Pripravka se ne uporablja v poškodovanih posevkih in posevkih, ki so oslabljeni od rastlinskih bolezni, škodljivcev, mraza ali stoječe vode.

Pri rastlinah iz rodu križnic, ki bi prišle v stik z manjšimi količinami pripravka, se lahko pojavi razbarvanje kličnih listov, vendar si rastina hitro opomore in nadaljnja rast ni prizadeta.

Pripravka Sekator® OD ne uporabljamo v poškodovanih posevkih in posevkih, ki so oslabljeni od rastlinskih bolezni, škodljivcev, mraza ali stoječe vode.

O mešanju z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci in upoštevate navodila za mešanje, ki jih navajajo proizvajalci drugih pripravkov. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Pripravek pred uporabo dobro pretresemo v zaprti embalaži, tako da dobimo homogeno tekočino. Odmerjeno količino pripravka vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen z vodo. Med stalnim mešanjem dopolnimo rezervoar škropilnice z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca za pšenico, ječmen, tritikalo in rž je zagotovljena s časom uporabe.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.