Prosper®
Logotip
Nazaj

Prosper®

Prosper® CS 300 je sistemični fungicid s preventivim in kurativnim delovanjem na vinski trti.

Vsebuje: spiroksamin 300 g/L
Formulacija: kapsulirana suspenzija – CS
Pakiranje: 250 mL, 1 L, 5 L

Po rastlini se premešča tako po floemu, kot po ksilemu. Ima zelo hiter prehod v rastlinska tkiva in odlično obstojnost v deževnem obdobju.

Prosper®

Pripravek Prosper® CS 300 se uporablja na trti za pridelavo vinskega grozdja za zatiranje oidija vinske trte (Uncinula necator) v odmerku 1 L/ha ob priporočeni porabi vode do 1000 L/ha. Poraba vode se prilagodi razvojni fazi trte. S sredstvom se tretira od razvojne faze socvetja jasno vidna do mehčanja jagod (BBCH 53–85). Sredstvo se uporabi v intervalu 10 dni, največ dvakrat v eni rastni dobi.

Če pripravek Prosper® CS 300 uporabljate na način in v odmerku, kot je predpisano s temi navodili, ne povzroča poškodb v na gojenih rastlinah, kjer je dovoljena uporaba.

Sredstvo Prosper® CS 300 vsebuje aktivno snov spiroksamin. Tveganje za razvoj rezistence (odpornosti) na aktivno snov spiroksamin je majhno do srednje. Dodatne informacije so vam na voljo na www.frac.info.

 

Pri večletni zaporedni uporabi fungicidov z enakim načinom delovanja na istih površinah, lahko na takšnih površinah bolj odporni organizmi preživijo, se razmnožijo in postanejo prevladujoči. Z namenom preprečevanja nastanka pojava rezistence na isti površini se priporoča izmenična uporaba fungicidov z različnimi načini delovanja. V eni rastni dobi sta dovoljeni največ 2 tretiranji.

Pred uporabo pripravka se je o možnostih mešanja z drugimi pripravki treba posvetovati s svetovalci zastopnika za pripravek.

Karenca za vinsko grozdje je 35 dni.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.