Profiler®
Logotip
Nazaj

Profiler®

Profiler® je sistemični fungicid s preventivnim delovanjem.

Vsebuje: fosetil-Al  666,7 g/kg, fluopikolid  44,4 g/kg
Formulacija: močljiva zrnca – WG
Pakiranje: 1 kg

Profiler®

Glavne uporabe:

Profiler® uporabljamo na vinski trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) v odmerku 3 kg/ha, oziroma v 0,3 % koncentraciji (30 g/10 L vode na 100 m2). Uporabljamo ga v času od pojava kabrnkov do razvojne faze, ko so jagode v velikosti prosenih zrn in se grozdiči začenjajo povešati (BBCH 53–73). Količino vode je potrebno prilagoditi tehniki tretiranja in razvojni fazi rastlin.
Če pripravek uporabljamo v času od končanega cvetenja do razvojne faze, ko so jagode v velikosti prosenih zrn in se grozdiči začenjajo povešati (BBCH 71–73) ima tudi stransko delovanje zoper sivo plesen (Botryotinia fuckeliana).

 

Manjše uporabe:

Spodaj navedene manjše uporabe se navedejo na ločenem delu etikete z navodilom za uporabo, pri čemer se na etiketo navede opozorilo: »Učinkovitost in fitotoksičnost fitofarmacevtskega sredstva Profiler® pri uporabi na navedenih gojenih rastlinah ni bila preverjena, zato odgovornost v zvezi z uporabo fitofarmacevtskega sredstva Profiler® na navedenih gojenih rastlinah prevzame uporabnik.«.

Pripravek Profiler® se uporablja kot sistemični fungicid s preventivnim delovanjem na hmelju za zatiranje primarnih okužb hmeljne peronospore (Pseudoperonospora humuli) v odmerku 1,125 g pripravka na rastlino, pri uporabi vode 0,2–0,5 L na rastlino, oziroma v odmerku največ 2,25 kg sredstva na ha pri porabi 400–1000 L vode na ha. Tretira se od fenološke faze, ko je razvit tretji par listov, do faze razvitega petega para listov (BBCH 13–15).

Vinska trta: S pripravkom Profiler® se lahko na istem zemljišču tretira največ 2-krat v eni rastni dobi. Po tretiranju s pripravkom Profiler® je pri naslednjem tretiranju potrebno uporabiti fungicid z drugačnim načinom delovanja.
V primeru uporabe pripravkov Luna® Experience in Profiler® v isti rastni sezoni v istem vinogradu, se lahko vsako od navedenih sredstev uporabi samo 1-krat!

 

Hmelj: S pripravkom Profiler® se lahko na isti površini tretira največ 1-krat v eni rastni dobi.

Pripravek, uporabljen v skladu z navodili, ni fitotoksičen.

O mešanju z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci.
Pripravek Profiler® ne smemo mešati z bakrenimi in bazičnimi pripravki, z nekaterimi listnimi gnojili na osnovi amoniaka, ali ki vsebujejo kovine in z močljivim žveplom v kolikor ima dodan regulator rasti na osnovi titavin sulfat. Pri mešanju s pripravkom Falcon® pri uporabi trde vode lahko pride do delne sedimentacije.

 

Mešanje pripravkov Luna® Experience in Profiler® ne priporočamo.

 

Pri mešanju upoštevamo naslednje zaporedje dodajanja formulacij: najprej pripravek s SC formulacijo, Profiler® = WG, WP, EC, EW.

Odmerjeno količino pripravka stresemo v rezervoar škropilnice, ki je od polovice do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo, do porabe škropilne brozge

Karenca za trto je 21 dni. Karenca za hmelj je zagotovljena s časom uporabe.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.