Nativo® 75 WG
Logotip
Nazaj

Nativo® 75 WG

Nativo® 75 WG je sistemični fungicid s preventivnim in kurativnim delovanjem.

Vsebuje: tebukonazol  500 g/kg, trifloksistrobin  250 g/kg,
Formulacija: močljiva zrnca – WG
Pakiranje: 20 g, 200 g

 

 

Nativo® 75 WG

Nativo® 75 WG se uporablja kot preventivni sistemični fungicidna trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranjeoidija vinske trte (Uncinula necator) v odmerku 0,16 kg/ha, v času od fenološke faze pojava kabrnkov (BBCH 53) do fenološke faze začetka barvanja jagod (BBCH 83).

 

Tretira se v časovnih intervalih od 10–12 dni, odvisno od vremenskih razmer in pritiska bolezni.

 

Pripravek se lahko na trti na istem zemljišču uporabi največ 2-krat v eni rastni sezoni.

 

MANJŠE UPORABE:
Spodaj navedene manjše uporabe se navedejo na ločenem delu etikete z navodilom za uporabo, pri čemer se na etiketo navede opozorilo: »Učinkovitost in fitotoksičnost FFS Nativo® 75 WG pri uporabi na navedenih gojenih rastlinah ni bila preverjena, zato odgovornost v zvezi z uporabo FFS Nativo® 75 WG na navedenih gojenih rastlinah prevzame uporabnik.«.

 

Nativo® 75 WG se uporablja preventivno na oljkah za zatiranje kozavosti oljk (Cycloconium oleaginum) in oljkove gobavosti (Colletotrichum gloeosporioides) v odmerku 20 g/hL pri porabi vode 1250 L/ha, pri čemer najvišji odmerek pripravka ne sme preseči 250 g/ha. Tretira se v času pred cvetenjem oljk.

 

Pripravek se lahko na oljkah na istem zemljišču uporabi največ 1-krat v eni rastni sezoni.

Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varstva voda. S pripravkom se pri tretiranju vinske trte ne sme tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. in 2. reda. Nosečnicam se odsvetuje delo s tem pripravkom!

Pripravek Nativo® 75 WG ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili.

O mešanju pripravka Nativo® 75 WG z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Odmerjeno količino pripravka stresemo v rezervoar škropilnice, ki je od polovice do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

14 dni za vinsko in namizno grozdje, za oljke je zagotovljena s časom uporabe

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.