Mikal® premium F
Logotip
Nazaj

Mikal® premium F

Mikal® premium F je sistemični in kontaktni fungicid, ki na površini in v notranjosti rastline povzroči nastanek obrambnega mehanizma in tako varuje rastlino pred okužbami.

Vsebuje: fosetil-Al  500 g/kg, folpet  250 g/kg, iprovalikarb  40 g/kg
Formulacija: močljiva zrnca – WG
Pakiranje: 300 g, 1 kg

Mikal® premium F

Mikal® premium F uporabljamo na trti za pridelavo vinskega grozdja za zatiranje:

  • peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) na trti za pridelavo vinskega grozdja v odmerku 3 kg/ha pri porabi vode 1000 L/ha. Razmak med tretiranji naj ne bo daljši od 12–14 dni. Priporočamo, da pripravek uporabite zaporedoma najmanj 2-krat, najboljši učinek pa dosežete če ga uporabite zaporedoma 3-krat v času tik pred cvetenjem in po cvetenju odvisno od pritiska bolezni.

S sredstvom se tretira v razvojni fazi od začetka cvetenja (okoli 10 % cvetnih kapic odpadlo) do začetka zorenja (začetek sortno značilnega barvanja) (BBCH 61–81).

Skupaj so na istem zemljišču dovoljena 3 tretiranja v eni rastni dobi.

Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S pripravkom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda in 10 m od meje brega voda 2. reda.

Če uporabljamo Mikal® premium F na način in v odmerku oziroma koncentraciji, kot je predpisano s temi navodili, ne povzroča poškodb na vinski trti.

Odmerjeno količino pripravka stresemo v rezervoar škropilnice, ki je od polovice do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo, do porabe škropilne brozge.

Mikal® premium F lahko mešamo s pripravki. Ne smemo ga mešati z bakrenimi in bazičnimi pripravki ter z nekaterimi listnimi gnojili in močljivim žveplom v kolikor ima dodan regulator razvoja na osnovi titavin sulfata. O mešanju z drugimi pripravki se posvetuje z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

28 dni za vinske sorte grozdja.

Vstop na tretirano površino ni dovoljen najmanj 1 dan po tretiranju.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.