Harmonix® Rodent Paste
Logotip
Nazaj

Harmonix® Rodent Paste

Harmonix® Rodent Paste je rezultat dolgoletnih raziskav – inovativna vaba za glodalce z najnovejšo aktivno učinkovino kolekalciferol za varstvo pred glodalci, hkrati pa izpolnjuje visoke standarde integriranega zatiranja škodljivcev (IPM), varnosti in najvišje odgovornosti do okolja.

Vsebuje: kolekalciferol 0,77 g/kg (0,077%)
Formulacija: gotova vaba – RB
Pakiranje: polietilenska ovojnica z zadrgo, 5 kg oz. 250 vrečk po 20 g

Zahvaljujoč novemu načinu delovanja učinkovine kolekalciferol, se lahko Harmonix® Rodent Paste pohvali z najboljšo stopnjo učinkovitosti proti hišnim mišim (Mus musculus) in podganam (Rattus norvegicus in R. rattus), tudi tistim, ki so na ostale vabe (antikoagulante) že odporne.

Kolekalciferol (vitamin D3) je PRVA učinkovina, ki NI antikoagulant. Dodan je v edinstveno formulacijo in zagotavlja optimalno stabilnost ter privlačnost vabe za ciljane glodavce, ki pa ustreza tudi sodobnim potrebam v družbenem, okoljskem in poslovnem svetu:

 • Novi standard učinkovitosti – boljši od obstoječih rešitev in priporočena zamenjava za antikoagulante.
 • Okoljsko odgovoren – ponuja visok standard družbene odgovornosti zahvaljujoč manjši porabi vab in plastike.
 • Manj gospodarske škode, ki jo povzročajo glodalci – ker se glodavci prehranjujejo s skoraj vsem užitnim, bo upočasnitev ali ustavitev njihovega apetita omogočila takojšnje zmanjšanje škode, ki jo sicer lahko povzročijo pri iskanju hrane.

Glavne prednosti:

 • Dovoljena je uporabo na prostem.
 • Priročna velikost vabe 20 g za praktično in hitro namestitev.
 • Brez onesnaževanja okolja in brez ostankov.
 • Manjša poraba vabe in enaka učinkovitost – tudi do 50 % manj vabe v primerjavi s poznanimi standardi – edinstven učinek zmanjšanja apetita in prenehanja potrebe po prehranjevanju glodalcev. Že po nekaj dneh vabe Harmonix® Rodent Paste boste opazili manjšo porabo vabe, ki ji sledi popolno prenehanje uživanja vabe.
 • Nova učinkovina, nov način delovanja – zahvaljujoč novemu standardu delovanja učinkuje tudi na podgane in miši, ki so že odporne na druge vabe.
 • Sodobna in prilagodljiva embalaža, s katero boste ustvarili tudi do 80 % manj plastičnih odpadkov kot pri tradicionalnih plastičnih pakiranjih.

Samo za profesionalne uporabnike (podjetje ali kmetija). Enostaven nakup in hitra dostava v spletni trgovini mojazemlja.eu!

Harmonix® Rodent Paste

Ciljni organizmi

 • norveška podgana (Rattus norvegicus), odrasli in mladiči
 • črna podgana (Rattus rattus), odrasli in mladiči
 • hišna miš (Mus musculus), odrasli in mladiči

Navodila za uporabo

Pred uporabo preberite in upoštevajte informacije izdelka, kot tudi vse informacije, ki so izdelku priložene ali ste jih prejeli na prodajnem mestu.

 1. Izdelek se sme uporabljati samo kot del sistema celostnega sistema za zatiranje škodljivcev, vključno z, med drugim, higienskimi ukrepi in, kjer je to mogoče, fizičnimi metodami nadzora.
 2. Kjer je to možno, morajo biti postaje za nastavljanje vab pritrjene na tla ali druge strukture.
 3. Izdelek namestite izven dosega otrok, ptic, hišnih ljubljenčkov in rejnih živali ter drugih neciljnih živali.
 4. Izdelek namestite stran od hrane, pijače in krmnih snovi, kot tudi stran od pripomočkov in površin, ki so v stiku z navedenimi.
 5. Postaje za nastavljanje vab morajo biti jasno označene, da se vidi, da vsebujejo rodenticide in, da se jih ne sme premikati ali odpirati.
 6. Ko izdelek uporabljate, ne jejte, pijte ali kadite. Po uporabi izdelka si operite roke in neposredno izpostavljeno kožo.
 7. Če je sprejem vabe nizek v primerjavi z očitno velikostjo invazije, razmislite o premestitvi postaj za nastavljanje vabe na druge kraje in o možnosti zamenjave z drugo formulacijo vabe.
 8. Če po 35-dnevnem obdobju obravnave še vedno pride do uživanja vabe in ni opaziti upada aktivnosti glodalcev, potem je treba ugotoviti verjetni vzrok. Kjer se izključijo drugi elementi, je najverjetneje vzrok odpornost glodalcev, zato razmislite o uporabi (antikoagulantnih) rodenticidov ali pa kot alternativni ukrep uporabite pasti.
 9. Vaba v vrečkah: Ne odpirajte vrečk, ki vsebujejo vabo.

Izdelka se ne bi uporabljalo več kot 35 dni brez ovrednotenja stanja invazije in učinkovitosti obdelave.

 

Uporabnik: poklicni

Področje uporabe: Notranjost, znotraj

Odmerki in pogostost uporabe

 • Za podgane:

100–200 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 10–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 3–10 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 200 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 • Za miši:

20 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 5–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 2–5 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 20 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 

Uporaba – posebna navodila za uporabo

 1. Postaje za vabe je treba obiskati vsaj na 1 do 2 dni na začetku obravnave in vsaj enkrat na teden zatem, da preverite ali je bila vaba sprejeta, da so postaje za vabe nepoškodovane in da odstranite trupla glodalcev. Po potrebi dopolnite z vabo.
 2. Izvedite pregled pred nastavljanjem vab na okuženem območju in oceno na kraju samem, da identificirate vrste glodalcev, njihova mesta aktivnosti in določite verjetni vzrok in obseg invazije.
 3. Odstranite hrano, ki je glodalcem zlahka dostopna (na primer razlito žito ali živilski odpadki). Razen tega pa okuženega območja ne čistite pred obravnavo, saj to le vznemiri in oteži sprejetje vabe.
 4. Vabe je potrebno zavarovati tako, da jih ni mogoče odvleči iz postaje za nastavljanje vabe.
 5. Ob koncu obdobja obravnave odstranite preostalo vabo ali postaje za nastavljanje vabe.

Uporaba – posebni ukrepi za zmanjšanje tveganja

 1. Izdelka ne uporabljajte kot stalno nastavljene vabe za preprečevanje invazije glodalcev ali spremljanje aktivnosti glodalcev.
 2. Z uporabo tega izdelka bi se glodalcev morali znebiti v 35 dnevih.
  V primeru suma na pomanjkanje učinkovitost do konca obdelave (tj. še vedno opazna aktivnost glodalcev) se mora uporabnik za nasvet obrniti na dobavitelja izdelka ali poklicati službo za zatiranje škodljivcev.
 3. Med nanosi postaj za nastavljanje vab ne umivajte z vodo.
 4. Izdelka ne uporabljajte pri obravnavi s pulznim nastavljanjem vab.

Pri nameščanju postaj za nastavljanje vab v bližino sistema za odvodnjavanje se izogibajte stiku vabe z vodo.

 

Uporabnik: poklicni

Področje uporabe: zunaj, okoli zgradb

Odmerki in pogostost uporabe

 • Za podgane:

100–200 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije. Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 10–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 3–10 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 200 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 • Za miši:

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 5–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 2–5 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 20 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 

Uporaba – posebna navodila za uporabo

 1. Postaje za nastavljanje vab postavite na območja, kjer ni verjetnosti za poplavo.
 2. Postaje za vabe je treba obiskati vsaj na 1 do 2 dni na začetku obravnave in vsaj enkrat na teden zatem, da preverite ali je bila vaba sprejeta, da so postaje za vabe nepoškodovane in da odstranite trupla glodalcev. Po potrebi dopolnite z vabo.
 3. Zamenjajte vsako vabo v postajah za nastavljanje vab, kjer je vabo poškodovala voda ali je bila kontaminirana z umazanijo.
 4. Izvedite pregled pred nastavljanjem vab na okuženem območju in oceno na kraju samem, da identificirate vrste glodalcev, njihova mesta aktivnosti in določite verjetni vzrok in obseg invazije.
 5. Odstranite hrano, ki je glodalcem zlahka dostopna (na primer razlito žito ali živilski odpadki). Razen tega pa okuženega območja ne čistite pred obravnavo, saj to le vznemiri in oteži sprejetje vabe.
 6. Vabe je potrebno zavarovati tako, da jih ni mogoče odvleči iz postaje za nastavljanje vabe.
 7. Kampanjo je treba prekiniti, če ni nadaljnjega uživanja vab.
 8. Ob koncu obdobja obravnave odstranite preostalo vabo ali postaje za nastavljanje vabe.

Uporaba – posebni ukrepi za zmanjšanje tveganja

 1. Tega izdelka ne nanašajte neposredno v rove.
 2. Informacije o izdelku:
  1. Izdelek se ne sme dobavljati splošni javnosti.
  2. Uporabite samo postaje za nastavljanje vab, ki so varovane pred posegi.
  3. Postaje za nastavljanje vab ustrezno označite
 3. Z uporabo tega izdelka bi se glodalcev morali znebiti v 35 dnevih. V primeru suma na pomanjkanje učinkovitost do konca obdelave (tj. še vedno opazna aktivnost glodalcev) mora uporabnik za nasvet obrniti na dobavitelja izdelka ali poklicati službo za zatiranje škodljivcev.
 4. Med nanosi postaj za nastavljanje vab ne umivajte z vodo.
 5. Poiščite in odstranite mrtve glodalce med obravnavo, vsaj tako pogosto kot se izvajajo pregledi postaj za nastavljanje vab.
 6. Mrtve glodalce odstranite v gospodinjske odpadke ali kafilerijo. Izogibajte se neposrednemu stiku.
 7. Izdelka ne uporabljajte kot stalno nastavljene vabe za preprečevanje invazije glodalcev ali spremljanje aktivnosti glodalcev.
 8. Izdelka ne uporabljajte pri obravnavi s pulznim nastavljanjem vab.

Kadar nameščate postaje za nastavljanje vab v bližino površinskih voda (npr. rek, ribnikov, vodnih kanalov, nasipov, namakalnih kanalov) ali sistemov za odvodnjavanje, se izogibajte stiku vabe z vodo.

 

Uporabnik: strokovnjak z licenco

Področje uporabe: Notranjost, znotraj

Odmerki in pogostost uporabe

 • Za podgane:

100–200 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 10–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 3–10 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 200 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 • Za miši:

20 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 5–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 2–5 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 20 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 

Uporaba – posebna navodila za uporabo

 1. Izvedite pregled pred nastavljanjem vab na okuženem območju in oceno na kraju samem, da identificirate vrste glodalcev, njihova mesta aktivnosti in določite verjetni vzrok in obseg invazije.
 2. Izdelek mora biti nameščen v neposredno bližino krajev, kjer je bila predhodno raziskana aktivnost glodalcev (npr. poti potovanja, gnezdišča, kraji hranjenja, luknje, rovi itn.).
 3. Vabe je potrebno zavarovati tako, da jih ni mogoče odvleči iz postaje za nastavljanje vabe.

Uporaba – posebni ukrepi za zmanjšanje tveganja

 1. Izdelka ne uporabljajte pri obravnavi s pulznim nastavljanjem vab.
 2. Izdelek se lahko dobavlja samo usposobljenim strokovnim uporabnikom, ki so imetniki certifikata, ki izkazuje skladnost z ustreznimi zahtevami glede usposobljenosti.
 3. Ne uporabljajte na območjih, kjer obstaja sum na odpornost na aktivne snovi.
 4. Ne umivajte postaj za nastavljanje vab in pripomočkov v pokritih in zaščitenih točkah nastavitve vabe z vodo med nanosi.

Pri nameščanju točk nastavitve vabe v bližino sistema za odvodnjavanje se izogibajte stiku vabe z vodo.

 

Uporabnik: strokovnjak z licenco

Področje uporabe: zunaj, okoli zgradb

Odmerki in pogostost uporabe

 • Za podgane:

100–200 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 10–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 3–10 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 200 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 • Za miši:

20 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 5–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 2–5 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 20 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

Permanentno nastavljanje vab (glejte ustrezna navodila za uporabo).

 

Uporaba – posebna navodila za uporabo

 1. Postaje za nastavljanje vab postavite na območja, kjer ni verjetnosti za poplavo.
 2. Zamenjajte vsako vabo na točkah nastavitve vab, kjer je vabo poškodovala voda ali je bila kontaminirana z umazanijo.
 3. Izvedite pregled pred nastavljanjem vab na okuženem območju in oceno na kraju samem, da identificirate vrste glodalcev, njihova mesta aktivnosti in določite verjetni vzrok in obseg invazije.
 4. Izdelek mora biti nameščen v neposredno bližino krajev, kjer je bila predhodno raziskana aktivnost glodalcev (npr. poti potovanja, gnezdišča, kraji hranjenja, luknje, rovi itn.).
 5. Vabe je potrebno zavarovati tako, da jih ni mogoče odvleči iz postaje za nastavljanje vabe.

Dodatni elementi za upoštevanje pri neposrednih nanosih v rovih:

 1. Vabe je treba nastaviti tako, da se zmanjša izpostavljenost neciljnih vrst in otrok.
 2. Pokrijte ali zaprite vhode rovov z nastavljenimi vabami, da zmanjšate tveganje zavrnjene ali izlite vabe.

Uporaba – posebni ukrepi za zmanjšanje tveganja

 1. Tega izdelka ne uporabljajte pri obravnavi s pulznim nastavljanjem vab.
 2. Izdelek se lahko dobavlja samo usposobljenim strokovnim uporabnikom, ki so imetniki certifikata, ki izkazuje skladnost z ustreznimi zahtevami glede usposobljenosti.
 3. Ne uporabljajte na območjih, kjer obstaja sum na odpornost na aktivne snovi.
 4. Ne umivajte postaj za nastavljanje vab in pripomočkov v pokritih in zaščitenih točkah nastavitve vabe z vodo med nanosi.

Kadar nameščate postaje za nastavljanje vab v bližino površinskih voda (npr. rek, ribnikov, vodnih kanalov, nasipov, namakalnih kanalov) ali sistemov za odvodnjavanje, se izogibajte stiku vabe z vodo.

 

Uporabnik: strokovnjak z licenco

Področje uporabe: zunaj, odprta območja in odlagališča odpadkov

Odmerki in pogostost uporabe

 • Za podgane:

100–200 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 10–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 3–10 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 200 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 • Za miši:

20 g vabe na točko nastavitve vabe glede na raven invazije.

Če je potrebna več kot ena postaja za nastavljanje vab, mora biti najmanjša razdalja med dvema postajama 5–20 linearnih metrov (v primeru nizke stopnje invazije) in 2–5 linearnih metrov (v primeru visoke stopnje invazije).

Znotraj kontrolnega intervala je treba dodati 20 g izdelka, če je bila vaba v celoti zaužita.

 

Uporaba – posebna navodila za uporabo

 1. Točke nastavitve vabe postavite na območja, kjer ni verjetnosti za poplavo
 2. Zamenjajte vsako vabo na točkah nastavitve vab, kjer je vabo poškodovala voda ali je bila kontaminirana z umazanijo.
 3. Izvedite pregled pred nastavljanjem vab na okuženem območju in oceno na kraju samem, da identificirate vrste glodalcev, njihova mesta aktivnosti in določite verjetni vzrok in obseg invazije.
 4. Izdelek mora biti nameščen v neposredno bližino krajev, kjer je bila predhodno raziskana aktivnost glodalcev (npr. poti potovanja, gnezdišča, kraji hranjenja, luknje, rovi itn.).
 5. Vabe je potrebno zavarovati tako, da jih ni mogoče odvleči iz postaje za nastavljanje vabe.

Dodatni elementi za upoštevanje pri neposrednih nanosih v rovih:

 1. Vabe je treba nastaviti tako, da se zmanjša izpostavljenost neciljnih vrst in otrok.
 2. Pokrijte ali zaprite vhode rovov z nastavljenimi vabami, da zmanjšate tveganje zavrnjene ali izlite vabe.

Uporaba – posebni ukrepi za zmanjšanje tveganja

 1. Ob vsakem obisku poiščite in odstranite mrtve glodalce v okuženih območjih, da preprečite sekundarno zastrupitev.
 2. Na začetku kampanje obiščite točke nastavitve vab najpozneje po 1–2 dnevih ter nato vsaj tedensko. Enako velja za kampanje nastavljanja vab, ki trajajo več kot 35 dni.
 3. Tega izdelka ne uporabljajte kot stalno nastavljene vabe za preprečevanje invazije glodalcev ali spremljanje aktivnosti glodalcev.
 4. Tega izdelka ne uporabljajte pri obravnavi s pulznim nastavljanjem vab.
 5. Izdelek se lahko dobavlja samo usposobljenim strokovnim uporabnikom, ki so imetniki certifikata, ki izkazuje skladnost z ustreznimi zahtevami glede usposobljenosti.
 6. Ne uporabljajte na območjih, kjer obstaja sum na odpornost na aktivne snovi.
 7. Ne umivajte postaj za nastavljanje vab in pripomočkov v pokritih in zaščitenih točkah nastavitve vabe z vodo med nanosi.

Kadar nameščate postaje za nastavljanje vab v bližino površinskih voda (npr. rek, ribnikov, vodnih kanalov, nasipov, namakalnih kanalov) ali sistemov za odvodnjavanje, se izogibajte stiku vabe z vodo.

Harmonix® Rodent Paste je vaba, pripravljena za uporabo za profesionalno zatiranje norveških podgan, črnih podgan in hišnih miši.

Vsebuje najnovejšo aktivno učinkovino kolekalciferol (vitamin D3), ki je PRVA učinkovina, ki NI antikoagulant. Dodan je v edinstveno formulacijo in zagotavlja optimalno stabilnost ter privlačnost vabe za ciljane glodalce. Ima edinstven učinek zmanjšanja apetita in prenehanja potrebe po prehranjevanju glodavcev. Že po nekaj dneh vabe Harmonix® Rodent Paste boste opazili manjšo porabo vabe, ki ji sledi popolno prenehanje uživanja vabe.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.