Forum® Star
Logotip
Nazaj

Forum® Star

Forum® Star je fungicid z lokalno sistemičnim in dotikalnim delovanjem za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) pri pridelovanju vinskega grozdja.

Vsebuje: 600 g/kg folpet, 113 g/kg dimetomorf
Formulacija: močljiva zrnca – WG
Pakiranje: 200 g

Prednosti:

1. zagotavlja dobro zaščito vseh delov vinske trte (listja in grozdja) pred peronosporo
2. s kombinacijo dveh aktivnih snovi je zagotovljena optimalna in dolgotrajna zaščita
3. neodvisen od vremenskih razmer
4. ni nevarnosti pred fitotoksičnostjo
5. priporočen je pri integrirani proizvodnji grozdja in vina

Forum® Star

Forum® Star se uporablja kot preventivni fungicid na trti za pridelavo vinskega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) v 0,16 % koncentraciji pri izhodiščni porabi vode 1000 L/ha (16 g v 10 L vode) oziroma v odmerku 1,6 kg/ha (16 g/100 m2).

Tretira se v časovnih razmikih 10–14 dni, odvisno od vremenskih razmer. V primeru dolgotrajnejšega deževja in velike nevarnosti za razvoj bolezni je priporočljivo razmike med tretiranji
skrajšati na 8 do 10 dni. Zaradi preprečevanja razvoja odpornosti (rezistence) se lahko s pripravkom Forum® Star na istem zemljišču tretira največ 3-krat v eni rastni sezoni.

Pripravek, uporabljen v predpisanem odmerku in na ustrezen način, ni fitotoksičen za gojene rastline, za katere je namenjeno.

Forum® Star se ne sme mešati s sredstvi kisle pH reakcije (npr. z insekticidi na osnovi aktivne snovi dimetoat).

42 dni za vinsko grozdje.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.