Force® 1,5 G
Logotip
Nazaj

Force® 1,5 G

Force® 1,5 G je nesistemični insekticid, ki ga uporabljamo v času setve za zatiranje talnih škodljivcev v koruzi in krompirju.

Vsebuje: teflutrin 15 g/kg
Formulacija: granulat – GR
Pakiranje: 300 g

Aktivna snov teflutrin spada v skupino sintetičnih piretroidov, in je edina aktivna snov te skupine, ki jo uporabljamo za zatiranje talnih škodljivcev. Force® 1,5 G deluje hlapno, kontaktno in želodčno na širok spekter škodljivcev. Predvsem hlapno – parno ter repelentno delovanje mu zagotavljata učinkovitost na škodljivce, ki delajo škodo na podzemnih in prizemnih delih rastlin. Force® 1,5 G se zelo slabo raztaplja v vodi, se ne spira v globino, vendar pa ostaja v območju aplikacije. Zagotavlja dolgotrajno zaščito in je popolnoma selektiven do rastlin, zato je več kot primeren za zaščito semena in mladih rastlin pred talnimi škodljivci.

Force® 1,5 G

Force® 1,5 G se uporablja:
a) v koruzi za zatiranje koruznega hrošča (Diabrotica virgifera virgifera), strun (Elateridae) in drugih talnih škodljivcev v odmerku 93,3 g sredstva Force® 1,5 G na 100 dolžinskih metrov.
Odmerek pripravka na hektar je treba prilagoditi razdalji setve med vrstami kot je navedeno v preglednici:

Medvrstna razdalja setve
Razdalja setve 70 cm 75 cm 80 cm
Odmerek 13,3 kg 12,4 kg 11,7 kg

b) v krompirju za zatiranje strun (Elateridae) in drugih talnih škodljivcev v odmerku 5 kg na ha (50 g na 100 m2).

Sredstvo se v koruzi lahko uporablja v največjem dovoljenem odmerku 13,3 kg/ha oziroma v krompirju 5 kg/ha.

Pripravek je v obliki mikrogranulata in se lahko uporablja samo ob setvi koruze in saditvi krompirja izključno s sejalno oziroma sadilno opremo, ki ima dodatno nameščeno opremo za zadelavo (inkorporacijo) mikrogranul na globino 5–8 cm. Pripravek se ne sme uporabljati v pridelavi zgodnjega krompirja. Na isti površini smemo uporabiti Force® 1,5G samo enkrat v rastni dobi. Brez primerne opreme za inkorporacijo mikrogranul je uporaba tega pripravka prepovedana.

Pripravek ni fitotoksičen za gojene rastline, za katere je predvidena uporaba.

Pripravek se ne meša z drugimi fitofarmacevtskimi sredstvi.

Sredstvo je že v obliki za takojšnjo uporabo granule in se škropilne brozge ne pripravlja.

Karenca za koruzo in krompir je zagotovljena s časom uporabe.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.