Ampexio®
Logotip
Nazaj

Ampexio®

Ampexio® je fungicid za zatiranje peronospore vinske trte.

Vsebuje: mandipropamid 250 g/kg in zoksamid 240 g/kg
Formulacija: močljiva zrnca – WG
Pakiranje: 150 g

Ampexio® vsebuje aktivno snov mandipropamid, ki ima translaminarno preventivno delovanje, ter aktivno snov zoksamid, ki ima kontaktno, preventivno in rezidualno delovanje. Delovanje je najbolje izraženo pri sporah in zgodnjih zametkih micelija (največ do 24 ur). Preparat s prisotnostjo v voščeni oblogi jagode nudi vrhunsko rezidualno varstvo v deževnem obdobju.

Ampexio®

Pripravek Ampexio® se uporablja na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) v odmerku 0,5 kg/ha (5 g/100 m2) in pri porabi vode 150-1000 L/ha (1,5-10 L/100 m2).

S sredstvom se lahko na isti površini tretira največ trikrat v eni rastni sezoni, razmik med posameznimi tretiranji mora biti najmanj 8 dni.

ČAS UPORABE: Sredstvo se uporabi preventivno, ko obstoji nevarnost za pojav okužbe, od razvojne faze, ko je tretji list razvit, do mehčanja jagod (BBCH 13–85).

Po uporabi sredstva na rdečih sortah grozdja v razvojni fazi po začetku barvanja jagod lahko na jagodah ostanejo vidni ostanki škropiva (škropilne brozge). Ob pravilni tehniki nanosa sredstva se možnost tega pojava občutno zmanjša. Priporoča se, da se glede tega uporabnik sredstva posvetuje z zastopnikom.

Če se sredstvo uporablja v predpisanih odmerkih in v skladu z navodili za uporabo, ne povzroča poškodb na trti.

Pripravek Ampexio® vsebuje aktivni snovi mandipropamid in zoksamid. Aktivna snov mandipropamid pripada skupini CAA fungicidov (amidi karboksilne kisline), aktivna snov zoksamid pa skupini benzamidov. V praksi obstaja tveganje za nastanek rezistence na sredstva, ki vsebujejo obe aktivni snovi ter tveganje za nastanek navzkrižne rezistence med sredstvi na osnovi aktivnih snovi kot npr. mandipropamid, dimetomorf, iprovalikarb in bentiavalikarb, ki pripadajo skupini CAA fungicidov. Iz tega razloga število tretiranj s sredstvi iz skupine CAA ne sme preseči tri v eni rastni dobi. Dovoljeni sta dve zaporedni tretiranji s sredstvi iz omenjene skupine. V kolikor so potrebna dodatna tretiranja je potrebno uporabiti sredstva z drugačnim načinom delovanja

Karenca za trto je 21 dni.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.