Foliarna prehrana vinske trte
Logotip
12.06.2020
Nazaj

Foliarna prehrana vinske trte

V zadnjem obdobju  smo bili priča temperaturnih nihanjem, veliko padavinam ter posledično tudi pritisku bolezni. Trta je zaradi vsega tega izpostavljena stresu, zato priporočamo uporabo alg Marchi Sea in/ali pa biostimulatorja Marchi Force. Pripravka odlično delujeta proti stresnim razmeram v vseh kulturah.

MARCHI SEA

Pripravek Marchi Sea (dovoljen je tudi v ekološki pridelavi) vsebuje 30 % rjavih alg (Ascophyllum nodosum) pridobljene s hladnim stiskanjem. Alge Ascophyllum nodosum rastejo v severnem Atlantiku, kjer so izpostavljene ekstremnim razmeram in so se sposobne uspešno razvijat pri temperaturah od -25 °C do 40 °C. Proizvajajo namreč biokemične snovi, ki jim pomagajo premagati ta abiotski stres.  Postopek hladnega stiskanja omogoča, da vse snovi iz alg ostanejo nespremenjene in biološko aktivne. Uporaba Marchi Sea izboljšuje obnovo po presaditvi, omogoča rastlini da lažje prenaša stresne vremenske razmere (suša, pripeka, preveč padavin, nizke temperature ali visoke temperature), pomaga pri cvetenju in nastavljanju plodov.

MARCHI FORCE (dovoljen je tudi v ekološki pridelavi)

Marchi Force je biostimulator, ki vsebuje rastlinske izvlečke pridobljene s fermentacijo s pomočjo kvasovk ter sekundarne metabolite in aminokisline. S foliarno uporabo Marchi Force izboljšamo absorpcijo drugih pripravkov, saj deluje kot močilo, niža pH, odlično deluje tudi v stresnih razmerah. Pri fertigaciji pa spodbuja rast in razvoj korenin, poveča razpoložljivost in absorpcijo hranil prisotnih v tleh, ter omogoča rastlini, da lažje preživi stres po presaditvi…

Pri pripravi škropilne brozge ju dodamo v mešanico prve in šele nato dodamo ostale pripravke .

V obdobju po cvetenju priporočamo uporabo Marchi Fol Spray (18.18.18.+Mikroelementi (B, Cu, Mn, Fe, Mo, Zn), v intervalu 7–10 dni. Gnojilo je primerno za uporabo v vseh razvojnih fazah, v vseh kulturah. Ima višjo vsebnost mikroelementov (0,2 %) kot večina foliarnih gnojil. Priporočamo, da  foliarnemu gnojilu dodate Marchi Force (0,5 L/ha), da izboljšate absorpcijo in prenos hranil po rastlini.

Pripravka Marchi Sea and Marchi Force sta vsestranska , saj ju lahko uporabite v vseh kulturah za različne namene: v stresnih razmerah, po presaditvi, na splošno za večjo odpornost oz. boljšo kondicijo rastline, izboljšanje presnove, absorpcije in prenosa hranil po rastlini, uporaba namesto močila … Pripravek Marchi Fol Spray (18.18.18) je prav tko vsestranski, saj ga lahko uporabljate v vseh razvojnih fazah tudi v ostalih kulturah (zelenjava, okrasne rastline …)